Wednesday, January 15, 2014

And the reason is, because Allah said so

Ya Allah.
betapa aku nak tulis just to remind me of how teruk, how bad, how nasty the things is during baby first year but somehow asyik tertangguh sahaja kerana...
Allah tak mau kita men'deny'kan rezeki yg dia telah bagi, akan bagi dan mungkin bagi lagi. Rezeki anak.
Allah tak mau kita mempengaruhi org lain betapa susahnya tatkala mengharungi waktu confinement, menyusu, Allah tak mau kerana tulisan ini adalah global, boleh dicari, digoogle dan sedikit sebanyak akan mempengaruhi pengecut-pengecut yang tak mahukan anak.
Allah tak suka kita berkata buruk mengenai pemberianNya dan bagaimana kita nak handle.
Ya Allah, ampunilah dosa ku.
sesungguhnya tidak ada sesuatu yg indah melainkan seindah ciptaanmu. (THIS one i get masa dr gigi tengah pasang crowning kat gigi- cantik cemana pun gigi itu ianya tetap palsu dan akan buruk tak lama lagi, lebih indah yg telah Allah create masa dulu)
Ya Allah, indah sungguh saat melahirkan Najihah, saat keluarnya Najihah, saat Menyusukan Najihah, Najihah yg comel. Najihah yang baik.
Ya Allah, tak baik sungguh aku berfikir tak mau ada anak lagi selepas Najihah hanya kerana berbagai alasan yang ntah pape. rezeki itu datang dari mu. Sampai saat dan masa taulah nanti bagaimana nak handle. setiap anak berbeza.
Ya. Tahun ni aku akan jadi 37, agak berumur, aku berharap tidak mengandung lagi, cukuplah setakat ini,
ye.. yuran sekolah tinggi.
ye.. yuran taska naik
ye.. harga barang naik
ye.. mak pun dah berumur, sakit sana sini.
ye.. nak gi kedai ada budak kecik susah nak handle.

tapi.. Allah kan ada. dia yg akan menyenangkan kita. jangan risau mengenai rezeki. Allah ada,
jangan risau mengani hal2 tak berkaitan. tukar niat. melakukan apa sahaja semuanya kerana Allah.

ya Allah ya rahman ya rahim, yg maha pengasih dan maha penyayang.. Allah ya Allah, lindungilah kami semua dari kesusahan, permudahkanlah ya Allah..


video